Annons
Annons


Lättbakade glutenfria kokoskakor med finess

Blanda, klicka, njut! Toppa med körsbär som fått dra en stund i rom. Det passar perfekt med den härliga kokossmaken. Glutenfritt – och lättbakat!

Rom ger kakan extra vuxen smak.

Rom ger kakan extra vuxen smak.

Kokoskakor med romkörsbär

35 st
Tid: 40 min

100 g röda cocktailbär
ev 1/2 dl rom
200 g kokos
200 g strösocker (knappt 2 dl)
4 äggvitor (medelstora)

1. Lägg körsbären i en skål, häll ev över rom. Låt dra i ca 20 min, vänd dem då och då.
2. Blanda resterande ingredienser i en tjockbottnad kastrull. Sjud massan under omrörning tills den blir seg och tjock.
3. Klicka ut på plåt, sätt 1/2–1 romkörsbär i varje. Grädda i 175° tills de fått lite färg, 
ca 10 min.

Annons

Av Marianne Liljenberg
Foto: Pontus Ferneman

LÄS OCKSÅ

(0)
(0)

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…