Annons
Annons


Glutenfria mandeltoppar

Dubbelt gott!

Dubbelt gott!

Fyllda mandeltoppar

ca 30 dubbla

Tid: ca 1 tim

100 g mandelmjöl

3 dl florsocker

3 äggvitor (90 g)

 Fyllning:

3/4 dl vispgrädde

1 msk honung

150 g mörk choklad

 

1. Blanda mandelmjöl och florsocker. Vispa äggvitorna till hårt skum i en ren och torr skål. Vänd ner mandel/sockerblandningen, blanda med stora tag tills du får en jämn smet. Häll smeten i spritspåse, spritsa ut jämnstora rundlar, ca 2 cm i diam på bakpapperstäckt plåt.

2. Låt dem stå och torka till lite i ca 30 min. Grädda dem i 150° i ca 15 min.

3. Hetta upp grädde och honung, dra från värmen och rör ner hackad choklad, rör om tills allt har löst sig. Ställ i kylen tills fyllningen har fått spritskonsistens.

4. Spritsa på undersidan på hälften av kakorna, lägg ihop med andra hälften till dubbla kakor.

Av Marianne Liljenberg
Foto: Anders Norrsell

LÄS OCKSÅ

(9)
(3)

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…