Annons
Annons


Glutenfria pannkakor med krämig blåbärsfyllning

Helt glutenfria är de här godingarna med krämig blåbärsfyllning. Du kan också grädda dina vanliga pannkakor och fylla med den goda krämen!

pannkaka3

Mums med blåbär!

Glutenfria pannkakor

8 st
Tid: 25 min

3 ägg
1 dl majsstärkelse
1/2 dl mandelmjöl
3 dl mjölk
1 krm salt
margarin eller smör till stekning

1. Vispa ihop ägg, majsstär- kelse, mandelmjöl, mjölk och salt i en bunke.
2. Lägg en liten klick matfett i pannan före varje pannkaka. Men ta inte för mycket fett för då späds smeten ut och det blir svårare för pannkakan att hålla ihop. Ta ca 1/2 dl smet per pannkaka och stek den på båda sidor. Obs! För att vara säker på att pannkakorna ska hålla ihop, stek dem aningen längre än pannkakor med vetemjöl.

Blåbärs- och kesellafyllning

4 st
Tid: 10 min

Annons
Gilla Allas.se på Facebook

1/2 sats pannkakor enl recept

Kesellakräm:
400 g kesella
finrivet skal från 1 citron
3/4 dl florsocker, ev lite mer
4 dl frysta blåbär

1.Blanda kesella, citronskal och florsocker i en bunke. Blanda ner blåbären. Smaka av, tillsätt ev mer florsocker.
2. Lägg en sträng av fyllning- en på pannkakorna, rulla ihop till crêpes.

Av Kristina Eriksson
Foto: Annika Broman

Fler goda recept: Bananpannkakor och Kalasgoda pannkakor

Tips för pannkaksfantaster!

Klicka på bilderna för mer info om produkterna.

Alla produkter i denna artikel är utvalda av Allas redaktion och länkas till återförsäljarna genom tjänsten Metapic.

LÄS OCKSÅ

(408)
(4)


Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…