Annons
Annons


Glutenfria saffranstoppar med kokos och choklad

Suveräna glutenfria kokostoppar doppade i mörk choklad. Superlätta att göra med smak av julens favoritkrydda – saffran – och en aning citron.

Doppa topparna i choklad efter gräddning.

Doppa topparna i choklad efter gräddning.

Saffranstoppar

ca 24 st
Tid: ca 1 tim

ca 60 g smör
1/2 g saffran
rivet skal av 1 citron
2 ägg
1 1/2 dl strösocker
200 g kokos
150 g mörk choklad

1. Smält smöret. Stöt saffranet med 1 sockerbit i en mortel. Blanda ner saffran och citronskal i smöret och låt svalna.
2. Vispa ihop ägg och socker i en bunke. Blanda ner kokos och smöret. Låt smeten svälla ca 10 min.
3. Klicka ut smeten till toppar på bakpappersklädd plåt. Grädda mitt i ugnen i 150 grader , ca 20 min eller tills de har fått fin färg. Låt svalna.
4. Smält chokladen och doppa botten på kakorna i den. Låt dem stelna på bakplåtspapper. Ringla eller spritsa över resterande choklad.

Annons

Av Marianne Liljenberg
Foto: Pontus Ferneman

Baka glutenfria pepparkakor. Klicka HÄR

LÄS OCKSÅ

(664)
(5)

Annons

Annons

Annons


allasbutik

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…