Annons
Annons


Fira med glutenfria våfflor

Kolasås, glass och hallon – vi firar våffeldagen med glutenfritt. Fiberhusk får att smeten hålla ihop bättre. Grädda direkt när du vispat ihop smeten. Om du låter den stå blir den för tjock.

Vilka höjdare!

Vilka höjdare!

Glutenfria våfflor

4–5 st
Tid: 35 min

4 msk kokosmjöl
4 ägg
2 dl vispgrädde
2 tsk bakpulver
1 krm salt
1 msk fiberhusk
margarin eller smör till stekning

Kolasås:
1 dl strösocker
1/2 dl ljus sirap
3/4 dl vispgrädde
75 g margarin eller smör

Annons

Topping:
250 g hallon
3 dl lätt tinade röda vinbär
vaniljglass

1. Lägg strösocker, sirap, vispgrädde och matfett i en kastrull. Småkoka i 5 min till en sås. Låt såsen svalna.

2. Vispa ihop kokosmjöl, ägg, vispgrädde, bakpulver och salt i en bunke. Tillsätt fiberhusk och vispa lite till.

3. Pensla våffeljärnet med lite matfett innan du gräddar. Lägg de gräddade våfflorna på ett galler.

4.Bygg våfflorna gärna på höjden med kolasås och bär mellan varven. Servera dem med en klick vaniljglass.

Av Kristina Eriksson
Foto: Annika Broman

 

LÄS OCKSÅ

(14)
(0)

Annons

Annons

Annons


allasbutik

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…