Annons
Annons


Så gör du godaste kräftlagen med öl och dill

Sväng ihop en smarrig lag som funkar till både egenkokta kräftor och köpta. Öl och dill ger klassiskt härlig smak!

Kräftor.

Gör egen lag till dina kräftor.

Kräftor i gott spad

till 1 kg kräftor
Tid: 10 minuter + tid att tina och dra i lagen

Kokning (om du inte köper färdigkokta kräftor)
1 kg kräftor
4–5 liter vatten
ev 2 tsk salt

Kräftlag
4 liter vatten
1 mörk öl, t ex Porter, 33 cl
1 1/2 dl salt
4 sockerbitar
1 näve dillfrö
rikligt med krondill

Annons

Garnering
4–5 dillkronor

Gör så här
1. Kräftlag: Blanda alla ingredienser i en stor kastrull. Koka upp och se till att socker och salt löser upp sig ordentligt. Kyl ner, gärna till nästa dag.
2. Kräftor: Koka upp vattnet. Lägg i kräftorna levande och koka dem cirka 8 minuter.
3. Lägg direkt efter kokningen i kräftorna i den kalla kräftlagen. Var noga med att lagen täcker. Sätt på lock och låt stå svalt att dra minst ett dygn, gärna längre.
4.Servering: Ta upp kräftorna och lägg dem i en skål eller på ett fat. Garnera med dillkronorna.

Läs också: Smarrig sommarpaj med kräftor

Från: Matmagasinet

LÄS OCKSÅ

(20)
(0)

Annons

Annons

Annons


allasbutik

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…