Annons
Annons


Gott i advent!

Fläskfilé är en riktig helgfavorit. Här får den julig touch av ädelost.

Ädelost ger den här rätten det lilla extra.

Festlig filé toppad med  ädelost.

 

Fläskfilé med ädelostsås

4 port
Tid: 25 min

800 g potatisklyftor, djupfrysta
1 fläskfilé, ca 500 g
1 msk smör
salt, peppar
2 dl vatten och steksky
2 dl crème fraiche
1 msk köttfond
1 tsk soja
1 msk vinbärsgelé
2 enbär
2 msk vetemjöl
100 g gräddädelost

Annons

1. Strö ut potatisen på en bakpappersklädd plåt och ugnsstek i 225° ca 20 min.
2. Skär bort senan på fläskfilén och skär den i skivor. Stek skivorna i smör till fin färg. Salta och peppra.
3. Ta upp köttet och häll vatten i stekpannan, låt det koka upp. Tillsätt crème fraiche, fond, soja, gelé, hackade enbär och mjölet utrört i lite kallt vatten.
4. Koka upp såsen under omrörning och sjud den någon min. Lägg ner köttet igen. Låt allt puttra några min. Smula över osten. Servera med potatisklyftorna, svartvinbärsgelé och kokt broccoli.
Av Eva Boström
Foto: Kent Jardhammar
Fler goda recept:

Fläskfilé med lingon

Kalaslåda med fläskfilé

 

LÄS OCKSÅ

(65)
(2)

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…