Annons

Annons

Annons

Grannar möts i musiken

Kim Mårtensson, Didey Fundey Takisi, Tommy Hansson, bakre raden; Karl Larsson, AmarAltumbabic och Valentina Öberg. Foto: Andreas Hillergren

Vad förenar en rockstjärna och flickidol från 1960-talet, en operadiva från Uzbekistan, en tatuerad småbarnsmamma och ett medium? Jo, alla bor i Lindängen och alla vill vara med i SVT:s nya körserie.

Det här är berättelsen om vad som händer när några modiga grannar utmanar sig själva och sina rädslor och möts i musiken.

Fullsatt konserthus
På 13 veckor ska kören repetera in ett klassiskt musikstycke och kunna det så bra, att det håller för ett framförande. Föreställningen ska uppföras på ett fullsatt Konserthus i Malmö med Malmö Symfoniorkester. Kommer de att klara det? Kördirigenten Lena Ekman Frisk står inför sitt livs kanske svåraste uppdrag. Serien sänds i sex avsnitt. Förlagan är den brittiska publiksuccén The singing estate.

Mycket mer än mord
Lindängen är en 1970-talsförort i Malmös utkant som medier mest uppmärksammat för gängbråk, överfall och till och med mord. Många av de boende är rädda för att gå ut på kvällarna. Det är här Lena Ekman Frisk värvar medlemmar till sin kör.

Kommer hon att hitta tillräckligt många intresserade? Och är kraften i musiken stark nog att få människor med helt olika åldrar, nationaliteter, inkomster, religiös tro, politisk övertygelse och sociala bakgrunder, att bli en enhet och tillsammans skapa en fantastisk föreställning?

Den sjungande trappuppgången: Onsdag 1 feb, kl 21.00. SVT1

LÄS OCKSÅ

(3)
(0)Annons


Annons
Senaste från allas