Annons
Annons


Grilla på whiskymarinerade träspett!

Marinera grillpinnarna i whisky för att ge köttet eller kycklingen extra härlig smak!

whiskypinne

Marinera dina grillpinnar i whisky innan du trär på kyckling, kött och grönsaker. I receptet nedan framhävs de karaktäristiska smakerna i whiskyn genom päron och honung.

Kycklingspett på whiskypinne

marinerade-grillspett

Ingredienser:
Grillspett i trä som marinerats i whisky i minst 30 minuter (ställ spetten rakt ner i flaskan)
5 cl whisky
5 cl kinesisk soja
2 msk honung
1 vitlöksklyfta
2 kycklingbröstfiléer
2 päron
1 rödlök
Hjärtsallad
Grönmögelost
Honung
Valnötter

Annons

Gör så här:
Blanda whiskyn med soja, honung och pressad vitlök.
Skär kycklingen i bitar och låt köttet marineras i blandningen ett par timmar.
Varva kyckling och päronbitar på whiskypinnarna och grilla på medelvärme ett par minuter på varje sida.
Dela hjärtsalladen på mitten och lägg på grillen.
Servera med skivad rödlök och smulad grönmögelost.
Avsluta med att ringla över lite honung och toppa med valnötter.

Receptet kommer från Glenfiddich

LÄS OCKSÅ

(11)
(3)

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…