Annons
Annons


Grillspett med jordnötssås

Karré blir extra saftig när du grillar den på spett. Varva med paprika och servera med smarrig jordnötssås!

Grilla i helgen?

Grilla i helgen?

 

Karréspett med paprika och jordnötssås

4 port
Tid: 25 min

500 g karré
2 msk soja
1 röd paprika
2 tsk sesamfrön
1 tsk salt
2 krm peppar

Jordnötssås (sataysås):
1 vitlöksklyfta
1/2 msk olja
1 tsk chilipulver
1 krm av vardera malen ingefära, spiskummin och koriander
1 msk brun farin
1/2 tsk salt
ca 100 g jordnötssmör
1 msk pressad lime eller citron
1 1/2 dl vatten
2–3 krm sambal oelek

Annons

1. Börja med såsen. Skala och finhacka vitlöken. Hetta upp oljan i en tjockbottnad kastrull, fräs vitlök och alla torra kryddor ca 1 min under omrörning. Blanda ner alla övriga ingredienser, koka upp och sjud tills såsen tjocknar, 3–4 min, rör om då och då. Smaka av med sambal oelek.
2. Skär karrén i småbitar, blanda dem med soja. Skär paprikan i lika små bitar som köttet. Trä upp dem omväxlande på spett. Strö över sesamfrön, salt och peppar. Grilla spetten ca 8 min. Snurra dem då och då. Värm till sist såsen, späd med vatten om den tjocknat. Strö ev lite hackad röd chili över såsen som dekoration.
3. Servera spetten med kokt ris, en sallad med melon, jordgubbar och gurka samt såsen.

Av Eva Boström
Foto: Kent Jardhammar
Fler goda recept:

Helgrillad filé med ananassalsa

Grillad fläskfilé med ugnsgrönsaker och tomatröra

LÄS OCKSÅ

(20)
(6)

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…