Annons
Annons


Hemgjorda glassar med säsongens härliga hallon

Gör egen glass utan maskin. Blanda smeten och häll i plastmuggar. Frys. Färdigt. Enkelt, glutenfritt och krämig gott med sommarens härliga hallon.

Gör egen glass – superenkelt!

Gör egen glass – superenkelt och glutenfritt!

Hallonglass

7–8 st
Tid: ca 30 min + infrysning

2 dl vispgrädde
1 1/2 dl honung
2 tsk vaniljsocker med äkta vanilj
4 äggulor
1 dl florsocker
150 g hallon, ca 2 1/2 dl
2 dl rysk yoghurt
ca 2–3 msk pressad citron och fint rivet skal från 1/2

Annons

1. Koka upp vispgrädde, honung och vaniljsocker under omrörning. Låt kallna. Vispa äggulor och socker poröst, blanda ner mixade hallon. Häll yoghurt och äggblandningen i grädden. Smaka av med citronsaft och skal.
2. Häll hallonsmeten i mjuka plastmuggar, frys ca 1 1/2 tim, stick ner mindre plastskedar, frys ytterligare 3–5 tim.

Av Marianne Liljenberg
Foto: Anders Norrsell

Gör egen glasstårta. Vi tipsar om genvägen. Klicka HÄR

LÄS OCKSÅ

(30)
(0)

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…