Annons
Annons


Drömgod hallonkaka med kokostosca

Supersmakerna hallon, vanilj och kokos i en skön mix med lite kladd i mitten. Supergott med tosca på toppen.

Ny fikafavorit.

Ny fikafavorit.

Hallonkaka med kokostosca

8 stora bitar
Tid: 1 tim + 20 min

50 g margarin eller smör
1 dl vatten
2 ägg
2 dl strösocker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 vaniljstång eller 2 tsk
vaniljsocker
3 dl frysta hallon

Annons

Kokostosca:
40 g margarin eller smör
100 g kokosflingor
1/2 dl ljus sirap
1 dl strösocker
3/4 dl vispgrädde

1. Smält matfettet. Häll i vattnet och låt det svalna.

2. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda vetemjöl och bakpulver. (Tillsätt även vaniljsockret här om du inte tar vaniljstång.) Häll i mjölblandningen och matfettet i smeten.

3. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna med en tesked. Blanda i smeten.

4.Häll den i en smord och bröad sockerkaksform, ca 22 cm i diam. Strö över hallonen och grädda i nedre delen av ugnen i 175° i ca 50 min. Täck med aluminiumfolie mot slutet.

5. Blanda matfett, kokosflingor, sirap, socker och vispgrädde i en kastrull. Småkoka toscan i 5 min på medelvärme.

6. Ta ut kakan ur ugnen och  bred på kokostoscan. Grädda kakan i ytterl 10 min. Kakan får gärna vara lite kladdig i mitten.

7. Låt den vila i 30 min. Vänd den sedan uppochner med hjälp av en tallrik. Vänd igen så att kokostoscan hamnar överst. God att äta som den är eller med vaniljvisp

Av Kristina Eriksson
Foto: Annika Broman

Baka mer. Päronkaka med nöttosca.

LÄS OCKSÅ

(8)
(5)

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…