Annons
Annons


Härliga hallonmuffins med citronkräm

Citronkräm är extra fyllning som överraskar i hallonmuffinsen. Lätt att göra själv och supersmarrigt.

Vill du göra det enklare - ersätt citronkrämen med lemon curd.

Vill du göra det enklare – ersätt citronkrämen med lemon curd.

Hallonmuffins med citronkräm

12 st
Tid: 40 min

75 g margarin eller smör
1/2 dl mjölk
2 ägg
1 1/2 dl strösocker
2 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
ca 2 dl hallon

Citronkräm:
2 äggulor
1/2 dl vispgrädde
1/2 dl strösocker
1 msk pressad citron
1 tsk finrivet citronskal
1 msk margarin eller smör

Annons

1. Börja med citronkrämen. Sjud gulor, vispgrädde, socker och pressad citron under omrörning på medelvärme tills det tjocknat. Låt krämen svalna något, rör ner finrivet citronskal och matfett.

2. Smält matfett i en kastrull. Tillsätt mjölken och låt det svalna.

3. Vispa ägg och socker till en pösig smet. Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker i en skål. Tillsätt mjölk- och mjölblandningen till smeten och rör så att allt är blandat.

4. Fördela muffinssmeten i 12 pappersformar, gärna i en muffinsplåt. Fördela citronkräm och några hallon i varje. Grädda muffinsen i 200 grader i ca 15 min.

Av Kristina Eriksson
Foto: Annika Broman

Baka ännu fler muffins. Festfint med choklad. Klicka HÄR

LÄS OCKSÅ

(0)
(1)

Annons

Annons

Annons


allasbutik

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…