Annons
Annons


Fräsch festdessert – hallonpaj med maräng

Ta genvägen när du fixar festdessert. Fyll pajskalen med färdigköpt hallonsorbet och toppa med hemvispad maräng.

Makalöst mumsiga pajer i portionsform.

Makalöst mumsiga pajer i portionsform.

Hallonpaj med maräng

Antal: 6 –7 stycken
Tid: 1 tim + 3 tim för infrysning

Pajdeg:
ca 3 1/2 dl vetemjöl
1 1/4 dl florsocker
125 g kallt smör
1 äggula

Fyllning:
ca 1/2 liter hallonsorbet el valfri smak
2 äggvitor
1 dl socker
hallon till garnering

Annons

1. Blanda snabbt samman degen i en matberedare el för hand. Kavla el tumma ut degen i mindre formar med löstagbar botten (ca 12 cm i diam). Nagga dem och sätt in dem i kyl i ca 30 min.

2. Grädda dem i 200°, ca 12 min eller tills de har fått fin färg. Låt kallna.

3. Se till att pajskalen lossnar från kanten, men låt dem vara kvar i formarna. Fyll skalen med hallonsorbet. Frys in dem.

4. Vispa äggvitorna till tjockt skum i en absolut ren skål, tillsätt sockret lite i taget under fortsatt vispning. Ta fram pajerna, spritsa på marängen. Sätt in i frysen igen fram till serveringstillfället.

5. Vid serveringen, använd helst gasbrännare till att bränna av marängen till fin färg. Sätt annars in dem i ugnen under grillvärme några sekunder, bara så att marängen får lite färg. Garnera med hallon, servera direkt.

Av Marianne Liljenberg
Foto: Olof Abrahamsson  

Prova också: Paj med hemgjord halloncurd

LÄS OCKSÅ

(85)
(0)

Annons

Annons

Annons


allasbutik

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…