Annons
Annons


Lättbakakd hallonrulle med kolakräm

Baka i långpanna och fyll med grädde, kolakräm och hallon. Rulla ihop, klart! Superlätt och makalöst mumsigt. Dulce de leche, så kallad karamelliserad mjölk, finns bland bakingredienserna.

Vilken höjdare!

Hallonrulle med kolakräm

10 bitar
Tid: 30 min + 8 min i ugnen

3 ägg
1 1/2 dl strösocker
1/2 dl vetemjöl
5 msk potatismjöl
1 tsk bakpulver

Fyllning:
3 dl dulce de leche (kolakräm)
finrivet skal från 1 citron
2 dl vispgrädde
250 g hallon

Annons

Garnering:
3 dl vispgrädde
250 g hallon
citronmeliss

1. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda vetemjöl, potatismjöl och bakpulver i en annan bunke. Sikta ner mjölblandningen i äggsmeten, blanda. Bred ut smeten i en bakpappersklädd långpanna, 30×40 cm. Grädda mitt i ugnen i 225° i ca 8 min.

Gilla Allas.se på Facebook

2. Vänd upp bottnen på ett sockrat bakplåtspapper, låt det svalna något. Skär eller klipp bort en cm runt om så blir tårtan snyggare.

3. Blanda dulche de leche och citronskal, bred det över tårtbottnen, spara de 3–4 översta cm av rulltårtebottnen (när du rullar tårtan kommer fyllningen att hamna där också). Bred vispad grädde ovanpå dulce de lechen. Strö på hallonen, rulla ihop till en tårta.

4. Garnera med vispad grädde runt tårtan. Toppa med hallon och citronmeliss. Ställ tårtan kallt tills det är dags att servera.

Av Kristina Eriksson
Foto: Annika Broman

Prova också: Mandelrulle med lemoncurd och blåbär

LÄS OCKSÅ

(106)
(2)

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…