Annons
Annons


Baka i långpanna – festfina hallonrutor

Baka festligt för många på kort tid! Smarriga rutor förvandlas till bakelser med vispad grädde och hallon på topp.

Perfekt både som dessert och till fika.

Festfina hallonrutor

ca 35 st
Tid: ca 45 min, varav ca 30 min i ugn

200 g mjukt smör
3 dl socker
4 ägg
4 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
225 g frysta hallon + färska till garnering
50–75 g flagad mandel

Annons

Garnering:
3–4 dl vispgrädde
ev kryddgrönt
1. Rör smör och socker poröst. Tillsätt ett ägg i taget under omrörning. Blanda mjöl med bakpulver och sikta ner under försiktig omrörning.

2. Häll smeten i en bakplåtspappersklädd mindre långpanna, ca 25×35 cm. Strö lätt tinade hallon samt flagad mandel jämnt över smeten. Grädda i 200° i 30–35 min. Obs! Färska bär tar kortare tid i ugnen. Kolla med sticka att kakan är klar.

3. Låt kakan svalna och skär sedan i rutor. Garnera med vispad grädde och hallon.

Av Marianne Liljenberg
Foto: Olof Abrahamsson

Prova också: Cheesecake i långpanna med hallon

LÄS OCKSÅ

(8)
(2)

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…