Annons
Annons

Annons

Halloweengod smulpaj med pumpakärnor, äpplen och nötter

När du bara vill fira minimal halloween passar den här pajen med pumpafrön perfekt! Toppa skivade äpplen med en härliga smulor och grädda. Servera med glass eller grädde.

Pumpkärnor – passar perfekt med säsongens goda äpplen.

Pumpkärnor – passar perfekt med säsongens goda äpplen.

Smulpaj med pumpakärnor och äpplen

4 port

500 g äpplen
1 msk råströsocker

Smulor:
100 g smör
1 dl vetemjöl
1 dl farinsocker
1/2 dl hackade nötter
1 1/2 dl havregryn
3/4 dl pumpakärnor

1. Skala äpplena och skiva dem tunt. Blanda dem med socker och lägg dem i en pajform, ca 24 cm. Grädda i 200°, 10 min.
2. Kör smör, mjöl, farinsocker och de hackade nötterna i en matberedare. Häll det i en skål och tillsätt havregryn och pumpakärnor, men blanda bara med en sked så att de inte hackas sönder av matberedarens knivar.
3. Ta ut formen ur ugnen, häll smulorna över äpplena och grädda i ytterl ca 20 min till fin färg.
4. Servera med vaniljsås, grädde eller vaniljvisp.

Av Eva Boström
Foto: Kent Jardhammar

Prova också: Smulpaj med päron, choklad och lingon

LÄS OCKSÅ

(2)
(0)

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…