Annons

Annons

Annons

Halvdan motion förlänger också livet!

Förvånade forskare har kommit fram till att de personer som får lagom med motion i vardagen förlänger livslängden lika mycket som dem som tränar hårt.

retrert

Vardagsmotion har även den sina fördelar.

Man behöver inte kämpa sig igenom flera timmar av simning, cykling eller löpning för att öka livslängden. Ny forskning visar att en halvtimmes motion om dagen har samma effekt på hälsan.

– Tidigare trodde vi att ju mer fysisk aktivitet desto mer minskade dödligheten.

– Men vi kan se med vår statistiska metod att dödligheten minskar enormt från inaktiv till aktiv men sen är skillnaden inte stor, säger Nina Føns Johnsen, Politiken.

En halvtimme om dagen.

Hon har gått i spetsen för ett forskningsprojekt för Cancer Society, som är baserad på en av de största befolkningsstudier, ”Diet, Cancer and Health”.

Undersökningen visar att man når ett tröskelvärde med lägre dödlighet om man är aktiv under en halvtimme om dagen med allt från: cykling och promenader till trädgårdsarbete och hushållsarbete.

I den nya studien kan forskarna se att antalet dödsfall under 2010 var 20 procent lägre i den grupp av människor som varit aktiva en halvtimme om dagen, jämfört med inaktiva. Men bland dem som var väldigt aktiva minskade inte antalet dödsfall märkvärt jämfört med dem som tränar måttligt.

Se originalartikeln här

 

LÄS OCKSÅ

(8)
(0)Annons


Annons
Senaste från allas