Annons
Annons


God morgon – härliga havrefrallor

Baka saftiga frukostfrallor med havremjöl. Ett perfekt sätt att starta dagen. Enkelt och gott!

Gott som håller sig saftigt länge.

Gott som håller sig saftigt länge.

Havrefrallor

ca 20 st

50 g jäst
5 dl ljummet vatten, 37°
1/2 dl olja
1 msk honung
1 1/2  tsk salt
4 dl havremjöl
10 dl rågsikt

Garnering:
1 ägg
havregryn

1. Smula jästen i en degbunke. Tillsätt vattnet, olja, honung och salt och rör tills jästen smält.
2. Häll i havremjöl och nästan all rågsikt och knåda degen 5 min i matberedare. Låt degen jäsa till ca dubbel storlek ca 20 min.
3. Tillsätt mer mjöl och knåda degen så den släpper bunken. Rulla bullar och lägg dem på bakpappersklädda plåtar. Låt dem jäsa ca 30 min.
4. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över havregrynen. Grädda mitt i ugnen i 225 ca 15 min till fin färg.

Annons

Av Eva Boström
Foto: Kent Jardhammar

Prova också: Baka när du sover – frallor som jäster över natten

LÄS OCKSÅ

(74)
(0)

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…