Annons

Annons

Annons

Helkväll med Jill Johnson och oscarsbelönade ”Sugar Man”

Sixto Rodriguez och Jill Johnson

Sixto Rodriguez och Jill Johnson gör lördagskvällen till en musikfest. Foto: SVT

Lördagskvällen går helt i musikens tecken på ”ettan”. Först får vi en special med sångerskan Jill Johnson, sedan kryddas kvällen ytterligare med den fina och oscarsbelönade dokumentären ”Searching for Sugar Man”.

Jill Johnson sammanfattar sin karriär som artist i en specialkomponerad tv-föreställning på Stora Teatern i Göteborg. Tillsammans med gästartister och musiker bjuder Jill med oss på sin musikaliska resa, hon berättar om sitt artistliv och dessutom får publiken tillfälle att ställa frågor direkt till henne på scen.

Förutom Jill så medverkar Linda Ström och Frida Öhrn från Cookies n Beans, Ebbot Lundberg, Titiyo, Sofia Karlsson och Tommy Körberg.

Svensk oscarvinnare!
Därefter är det dags för Malik Bendjellouls ”Searching for Sugar Man” som vann en Oscar för Bästa dokumentärfilm tidigare i år.

”Searching for Sugar Man” berättar om sökandet efter den amerikanska artisten Sixto Rodriguez, som spelade in två skivor på 1970-talet i USA som båda floppade och som därför förblev okänd i hemlandet, men skivorna blev kopierade och blev megahitar i Sydafrika, något som Rodrigues inte visste om. Filmen är Malik Bendjellouls debut som dokumentärfilmare. Tidigare har han gjort reportage för SVT:s kulturprogram ”Kobra”.

Prisats över hela världen
”Searching for Sugar Man” har ända sedan den internationella premiären på Sundance filmfestival förra året belönats med ett tjugotal priser över hela världen, förutom svenska Guldbaggen och BAFTA Award, Directors Guild of America Award, Writers Gulid of America Award, Bodil och på festivaler i Chicago, Washington DC, Amsterdam, Durban, Melbourne, Moskva m fl.

En helkväll med Jill Johnson: Lördag 31 augusti, kl 20.00. SVT1

Searching for Sugar Man: Lördag 31 augusti, kl 21:30. SVT1

LÄS OCKSÅ

(0)
(0)Annons


Annons
Senaste från allas