Annons
Annons


Helstekt rostas med kall sås

Läcker söndagsmiddag!

Rostas serverad med potatis, rotsaker och läcker kall sås.

4 port
Tid: 1–1 1/2 tim beroende på stekens storlek

1 rostas ca 1–1,3 kg (använd ca 600 g till 4 portioner, det blir kött över men den bör stekas hel)
smör och olja till stekning
salt, peppar
1–1 1/2 kg potatis och rotsaker (potatis, morötter, kålrot, palsternackor)

Annons

Kall sås:
2 dl crème fraiche
3–4 hackade soltorkade tomater
liten knippa hackad timjan
2 hackade salladslökar

1. Bryn rostasbiten runtom i het panna. Krydda väl med salt och peppar. Lägg steken på en bakpapperstäckt plåt och efterstek i ugnen i 125° till 62–65° innertemperatur. Rulla in steken i folie och låt vila i minst 10 min.

2. Ansa och dela potatis och rotfrukter i jämna bitar. Ringla över olja och rör om tills alla ytor är täckta med olja. Krydda med salt (gärna flingsalt) och peppar. Stek i 225°, 25–30 min tills de är färdiga.

3. Blanda samman såsingredienserna, smaka av med salt och peppar. Tips!

Smaksätt gärna med vitlök.

4. Skiva upp steken och servera de ugnsrostade rotsakerna och den kalla såsen till liksom sallad.

LÄS OCKSÅ

(37)
(0)

Annons

Annons

Annons


allasbutik

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…