Annons
Annons


Hemgjord glassandwich

Fixa hemgjord glassandwich på enkelt vis. Ta genvägen med färdigköpt glass så går det dessutom snabbt. Bottnen bakar du enkelt i långpanna.

Dubbelgott!

Dubbelgott!

Glassandwich

14–16 st
Tid: ca 35 min + tid i frys

ca 1 1/2 liter vaniljglass eller valfri smaksatt, t ex choklad, romrussin, hallon 

Botten:
100 g mörk choklad
4 ägg
2 1/2 dl socker
1 dl vetemjöl
3 msk kakao
1/2 tsk bakpulver

Annons

1. Ta ut glassen ur frysen och så den mjuknar lite.

2. Smält hackad choklad i en skål i mikro eller i en skål över sjudande vattenbad. Låt svalna lite grann.

3. Vispa ägg och socker riktigt ljust och pösigt. Blanda samman resterande torra ingredienser. Vänd ner chokladen i äggsmeten och sikta ner mjölblandningen.

4. Bred ut smeten jämnt i en bakpappersklädd långpanna, ca 30×40 cm. Grädda i 200° ca 7–8 min tills den precis stelnat. Vänd kakan upp och ner på sockrat papper, dra av papperet det gräddats på. Dela i två delar och låt svalna.

5. Vispa samman glassen till en formbar massa men inte så att den smälts för mycket.

6. Bred glassen på ena halva bottnen och lägg på den andra bottnen. Frys genast övertäckt. Ta ut och skär ut lagom stora bitar vid servering.

Av Marianne Liljenberg
Foto: Pontus Ferneman

LÄS OCKSÅ

(22)
(0)

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…