Annons

Annons

Annons

Historiska fall löser moderna brott

Kommissarie Chandler,

Kommissarie Chandler, en pedantisk elegant, löser nutida brott i Londons East End.

Kan historien lära oss något om dagens mordfall? Ja, i den engelska succéserien kan den det. Med start lördag 13 juli sänder SVT dubbla avsnitt, tre lördagar i följd, av den brittiske deckaren Whitechapel.

Kommissarie Chandler, en pedantisk elegant, löser nutida brott i Londons East End. Brott som har sin motsvarighet i klassiska mordgåtor från 1880-talet. Till sin hjälp har Chandler den erfarne, och hårdföre, Miles samt den historiske rådgivaren Edward Buchan.

Mördad skräddare
I det inledande avsnittet hittas en respekterad och enligt uppgift omtyckt skräddare – Ben Salter – brutalt mördad tillsammans med tre av sina medarbetare i Londons East End.

Utredarna Chandler och Miles sätts tillsammans med historikern Ed Buchan på fallet, och inleder vad som tycks vara en ovanligt komplicerad utredning. Ed inser snabbt att stationens massiva arkiv kan ge avgörande ledtrådar om vad som har hänt.

Samma mördare?
I kölvattnet på utredningen av massmordet på skrädderiet inträffar ett liknande dåd i Whitechapel-området. Utredarna ser snabbt att likheterna mellan fallen är slående och att mycket tyder på att samma gärningsman är i farten.

Tillsammans börjar Chandler, Miles och Ed gräva i historien om ”Ratcliffe Highway Murders”. Uppenbarligen inte en copycat, men vad kan de lära av historien? Om inte så för att undvika en upprepning av misstag.

I rollerna: Rupert Penry-Jones, Phil Davis, Steve Pemberton m fl.

Whitechapel: Lördag 13 juli, kl 21.00 och 21.45. SVT1

 

 

 

 

LÄS OCKSÅ

(0)
(0)



Annons


Annons
Senaste från allas