Annons
Annons


Höstsallad med fetaost

Smakrik och vegetarisk. Härlig touch av rosmarin får den här salladen med ugnsbakade morötter och fetaost.

Färgglad mix.

Färgglad mix.

 

Fetaostsallad med rosmarinkryddade morötter

4 port
Tid: 30 min

400 g morötter
2 rödlökar
2 msk olja
1 tsk torkad rosmarin eller 1 msk färsk hackad
3 krm salt
2 krm peppar
2 dl bulgur
200 g fetaost
100 g svarta oliver
50 g rucolasallad

1. Sätt ugnen på 225° och varmluft så att den snabbt blir varm. Skala morötter och rödlök och skär dem i tunna klyftor. Lägg dem på en plåt, droppa över olja och strö över rosmarin, salt och peppar. Ugnsstek i ca 25 min tills morötterna är mjuka men gärna lite al dent
2. Koka bulgurn enl anvisn på förpackn.
3. Dela osten i småbitar. Blanda med bulgur, morötter och rödlök, oliver och rucola till en sallad.

Av Eva Boström
Foto: Kent Jardhammar

 

Fler goda recept:

Tio enkla vegorecept

 

LÄS OCKSÅ

(61)
(0)

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…