Annons
Annons


Hur blir den laktosfria tårtan snygg?

graddtarta

 

När man gör tårta med laktosfri grädde blir grädden inte lika fin som vanlig grädde. Den säckar liksom ihop och blir rätt så vattnig. Dessutom är den jättesvår att vispa!
Hanna

Den laktosfria vispade grädden kan ha lite sämre stabilitet än den vanliga vispgrädden. Eftersom laktosen är borttagen kan den också vara mycket svårare att vispa.

Det är därför viktigt att grädden är riktigt kall och att man vispar den kraftigt. Använd elvisp, starta på låg effekt och fortsätt på den högsta effekten. Det kan ta en kvart eller mer innan grädden är riktigt stabil.

Ett annat sätt för att få en fastare och mer hållbar konsistens på laktosfria gräddtårtor är att smälta ett eller två gelatinblad i lite laktosfri grädde, låta detta svalna något och sedan blanda ner det i den hårt vispade grädden. Detta gör att den laktosfria grädden på tårtan håller formen bättre!

LÄS OCKSÅ

(0)
(0)

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…