Annons
Annons


Hur ersätter jag ägg i paj?

kottfarspaj

Min dotter är äggallergiker. Vad kan jag ha i stället för äggstanning i pajer? När jag bakar sockerkaka och liknande använder jag ersättningsprodukten ”No Egg”,  men den passar inte till paj. 
Malin

Jag tycker att det fungerar utmärkt att ersätta äggstanning med en blandning av exempelvis crème fraiche och lite riven ost. Det ger en saftig, bra konsistens och god smak. Även en god stuvning eller sås ovanpå de övriga pajingredienserna passar bra.

Annons

Något av det godaste är köttfärspaj! Prova att fylla ett förgräddat pajskal med köttfärssås, lägg skivade tomater ovanpå, strö över riven ost och gratinera.

En annan variant är en typ av pastasås med fräst kassler eller skinka, purjolök och crème fraiche. Pajer med ”våt” fyllning blir bäst om man förgräddar pajskalet. Beräkna 10–12 min i 225 grader mitt i ugnen.

Tänk på att kontrollera innehållet i ostar som Grana Padano och ett fåtal andra utländska sorter på marknaden. De kan innehålla Lysozym E1105, vilket känsliga äggallergiker bör undvika.

LÄS OCKSÅ

(0)
(0)

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…