Annons
Annons


Hur får jag min crème brûlée knäckig?

cremebrulee

Jag har svårt att lyckas få krispig och karamellig yta när jag gör crème brûlée. Brukar sätta in formarna under grillen en stund, men är så rädd att bränna dem. Finns det något bättre sätt? Undrar också vilken typ av socker som är bäst att använda.
Rebecka H

Annons

Det gäller verkligen att passa noga när socker ska smälta till en karamelliserad yta under grillen, men det brukar gå bra. Enklast är att placera formarna på en plåt eller ett ugnsgaller ganska nära själva grillelementen. Ha ugnsluckan öppen medan sockret smälter så att du har full kontroll på processen. Man måste ha is i magen och vänta tills ytan är gyllenbrun för att man ska få karamellen krispig och knaprig.

Ett annat bra sätt är att använda en liten gasolbrännare för hushållsbruk.

Jag rekommenderar att man använder rörsocker, eller råsocker som det hette tidigare, men även vanligt strösocker fungerar bra.

Läs också:

Snabb superdessert – key lime paj

Superdessert på en kvart

Smarrigt glutenfritt – äppeldessert med mandelmassa

 

LÄS OCKSÅ

(0)
(0)

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…