Annons
Annons


Hur förvaras torrvarorna bäst i sommarstugan?

Jag har en sommarstuga och undrar hur torrvaror som hårt bröd, mjöl, gryn m m förvaras bäst i skafferiet.
Eva-Karin

Elisabeth svarar:
När det gäller förvaring i skafferi är täta burkar av plast, glas eller porslin det bästa till mjöl och gryner som man vill ha torra. Då hindrar det även att eventuella skadedjur kan komma åt varorna.

Annons

Jag använder själv även plastlådor, modell större, med lock. Då kan jag sätta ner hela påsar med mjöl, gryn, socker osv och sedan lägga på locket så att det blir tätt och mörkt. Sådana lådor funkar även bra i källare.

Hårt bröd passar att lägga i större plåtburkar med lock eller i brödskrin. Då förblir brödet fuktfritt och knaprigt. Själv använder jag en så kallad ”svepask” till mitt knäcke. Det är en handgjord träburk med lock som pryder sin plats och är praktisk.

När säsongen är slut är det bästa att ta hem öppnade förpackningar med torrvaror. Gryn och liknande härsknar och annat som kakao kan locka till sig skadedjur.

LÄS OCKSÅ

(0)
(0)

Annons

Annons

Annons


allasbutik

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…