Annons
Annons


Hur lyckas jag med knäckebrödet?

knackebrod

När jag provade att baka knäckebröd hemma gick det inte så bra. Degen blev lite för tjock och sedan möglade de i burken som jag förvarade dem i. Har du några bra tips så att jag vågar prova igen?
Nybörjaren Ewa

Annons

En knäckebrödsdeg, oavsett recept, kavlas riktigt tunt. Använd helst en kruskavel, det underlättar att brödet blir jämnt och fort genomgräddat. En sådan kavel ger ett genombrutet ”spetsmönster” i degen med en massa små hål. Med enbart en slät kavel måste man nagga väl med en gaffel eller brödnagg.

Att sedan genomgrädda och torka brödet på eftervärmen och gärna låta det ligga på galler i ugnen över natten är också viktigt.

Lägger man brödet i burk med lock innan det är torrt finns stor risk att det möglar, som det gjorde i ditt fall.

Förvara knäcket i väl rengjord burk med lock först när det är helt torrt. Locket kan vara lite på glänt de första dagarna.

Läs också:

Sega knäcke blir spröda igen

Kan man baka glutenfritt vörtbröd?

Knapriga knäckesticks med frön, örter och havssalt

LÄS OCKSÅ

(0)
(0)

Annons

Annons

Annons


allasbutik

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…