Annons
Annons


Hur ska olika tomater på burk användas?

tomatkonserv

Där jag handlar finns det en massa olika tomater på burk. Ibland undrar jag om alla verkligen behövs och om man ska använda dem till olika rätter? Är det någon skillnad på körsbärstomater och plommontomater på burk? Eller är det bara priset som skiljer?
Ewa-Leena

Sorterna kan verkligen skilja sig mycket åt, framför allt när det gäller smaken. Körsbärstomater har en lite sötare smak än plommontomater. De konserveras som regel med skalet kvar. Körsbärstomaterna ska koka högst 10–15 minuter, annars förlorar de sin fina form och blir mosiga. Plommontomater på burk kan däremot koka längre eftersom de har ett fastare fruktkött och passar bra till grytor och tomatsås.

Botanisera bland de olika sorterna och se vad du gillar.

Läs också:

Frasig tomatpaj med ost

Är det skillnad på soltorkade tomater och grillade?

Kylskåp påverkar tomatens smak

LÄS OCKSÅ

(0)
(0)

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…