Annons
Annons


Smarrigaste småkakorna

Roligt, gott och superenkelt! Gillar du spröda småkakor är dessa något för dig – det blir massor av mums på bara en enda sats. Doppa i mörk choklad så blir det rena små kondisbitar.

Mald ingefära passar suveränt smaken av mörk choklad.

Mald ingefära passar suveränt smaken av mörk choklad.

Ingefärskakor

ca 35 st
Tid: 45 min

100 g smör
3/4 dl strösocker
1 stort ägg
2 msk mörk sirap
175 g vetemjöl (knappt 2 dl)
1 tsk bakpulver
2 krm salt
2 tsk mald ingefära
strösocker
ca 150 g mörk choklad

Annons

1. Vispa smör och socker poröst. Tillsätt ägg och sirap.

2. Blanda mjöl, bakpulver, salt och ingefära och rör ner. Blanda till en deg. Forma en rulle och skär ut bitar. Forma degbitarna till kulor och rulla i socker. Sätt dem på bakpappersklädd plåt.

3. Grädda i 175 grader, 10–12 min.

4. Smält chokladen och doppa halva kakan i chokladen eller ringla rikligt över kakorna.

Av Marianne Liljenberg
Foto: Olof Abrahamsson

Baka småkakor med mandel och nötter. Klicka HÄR

LÄS OCKSÅ

(0)
(1)

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…