Annons
Annons


Italiensk fisk med saffransris

Sätt italiensk piff på fisken! Laga i ugnen i mustig tomatsås och servera med gremolata och saffransris.

Mustiga smaker.

Fisk med läckra tillbehör!

Fisk milanese

4 port
Tid: 25 min

500 g torskfilé
8 svarta oliver

Sås:
1 hackad gul lök
2 hackade vitlöksklyftor
1 msk olja
500 g krossade tomater
1 tsk salt
2 krm peppar
1 tsk basilika

Gremolata:
1 knippe persilja (1 dl hackad)
2 vitlöksklyftor
2 citroner

Annons

1. Stek lök och vitlök i olja i en kastrull. Häll på tomater, salt, peppar och basilika. Koka upp.
2. Lägg fisken i en ugnssäker form och häll över tomatsåsen. Ugnsstek i 225 grader, 20 min.
3. Hacka persiljan och vitlöken, riv det gula på citronskalet. Blanda samman och strö det över fisken. Strö över oliverna och servera med kokt ris smaksatt med saffran och bladspenat.
Av Eva Boström
Foto: Kent Jardhammar

 

Köp ett vackert uppläggningsfat till förmånligt pris från oss!

fatrod_5

LÄS OCKSÅ

(15)
(1)

Annons

Annons

Annons


allasbutik

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…