Annons
Annons


Italiensk kycklinggryta

Bjud på gryta i helgen! Den här med kyckling har en läcker topping av salami, mozzarella och basilika. Mums på italienska!

Inget aprilskämt – bara sagolikt gott!

Sagolikt gott!

Kycklinggryta med italienskt strössel och pesto

8 port
Tid: 40 min

1 kg kycklingfiléer
2 vitlöksklyftor
2 msk smör
1 1/2 tsk salt
3 krm vitpeppar
4 dl vatten + sky
1 dl vitt vin eller cider
3 msk italiensk kalvfond eller vanlig
2 dl grädde
3 msk vetemjöl
1 dl hackad färsk basilika eller 1 msk torkad

Strössel:
100 g salami
1 mozzarellaboll, 125 g
1/2 dl hackad basilika

Servera med:
pesto

1. Strimla filéerna. Skala och hacka vitlöken. Stek kycklingköttet och vitlöken i omgångar i en stekpanna. Salta och peppra och lägg över det i en gryta. Skölj ur stekpannan med lite vatten efter varje stekning och spara det
2. Mät upp skyn och häll den över kycklingen. Tillsätt vin och kalvfond, sjud grytan 7–8 min
3. Blanda grädden med mjölet, rör ner det i grytan. Sjud grytan 5 min. Rör ner basilika.
4. Strimla salamin, skär osten i småbitar och hacka basilikan. Blanda.
5. Servera grytan med italienskt strössel, pesto, kokt ris eller risoni och sockerärter.

Av Eva Boström
Foto: Kent Jardhammar
Fler goda recept:

Fylld kyckling med primörer

Vårgryta med kyckling

LÄS OCKSÅ

(126)
(8)

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…