Annons

Annons

Annons

Joacim Cans: Jag slipper lära mig låten

joacim cans

Foto: Pär Wickholm Joacim Cans tävlar med låten ”Annelie” (upphovsman: Joacim Cans) i Melodifestivalens andra deltävling i Göteborg lördagen den 9/2.

Vad säger du om årets startfält i din deltävling?
Jag tycker generellt att årets tävling är väldigt svårtippad och innehåller otroligt många starka och etablerade artister. Men som alltid är det upp till bevis som gäller för här gäller inga gamla meriter. Göteborgs-gruppen är väldigt svårtippad, men jag hoppas på pallplats!

Vad är det roligaste med Melodifestivalen?
Måste nog säga att själva utförandet och genomförandet av produktionen är roligast att följa. Att de kan göra det större och bättre för varje år är imponerande. Produktionen alltså, inte artisterna. När SVT spänner musklerna kan alla andra kanaler ha sändningsuppehåll.

Hur förbereder du dig?
Tack och lov har jag skrivit låten själv så problemet med att lära mig låten slipper jag. Jobbar mest mentalt och tänker igenom hur jag ska förmedla låten. Tror på spontanitet och inte överarbetad koreografi. Man ska heller inte ta ut sig för mycket på repen. Då kan man glida omkring och låta de övriga artisterna ta ut sig 🙂 Mello-veckan är rena rama Vasaloppet och det är dumt att spurta i starten.

Något speciellt du gör precis innan framträdandet?
Håller tyst, sjunger upp och knäcker en energidryck.

Din egen favoritlåt genom tiderna i Melodifestivalsammanhang?
Hmm…det finns så otroligt många låtar som varit bra. En av mina favoriter är Magnus Ugglas Johnny Rocker och givetvis Kenta Gustafsson.

LÄS OCKSÅ

(0)
(0)Annons


Annons
Senaste från allas