Annons
Annons


Genvägen till festliga jordgubbsflarn

Med färdigköpt smördeg fixar du frasiga flarn på en halvtimme. Toppa med hemgjord vaniljkräm och färska jordgubbar. Lätt som en plätt - ljuvligt gott!

Smaktrolleri med vanilj, jordgubbar och smördeg.

Smaktrolleri med vanilj, jordgubbar och smördeg.

Jordgubbsflan

ca 10 st stora
Tid: ca 35 min

5 plattor fryst smördeg
ägg till pensling
socker
ca 1 liter jordgubbar
citronmarmelad (ej lemon curd)

Vaniljkräm:
2 1/2 dl vispgrädde
1/2 dl socker
2 äggulor
2 tsk vaniljsocker med äkta vanilj
1–1/2 msk potatismjöl

Annons

1. Kavla ut plattorna något och dela varje i två. Vik upp en liten kant runtom, nagga och pensla dem med uppvispat ägg. Lägg dem på bakpappersklädd plåt och strö över lite socker. Grädda i 200° tills de har rest sig och fått fin färg, ca 15 min. Låt svalna.

2. Blanda ingredienserna till vaniljsåsen i en kastrull och sjud under omrörning tills den tjocknar. Obs! Får inte koka. Rör om då och då och låt kallna.

3. Bred ut vaniljkrämen på smördegen och lägg på skivade jordgubbar.

4. Smält citronmarmeladen försiktigt under omrörning, tillsätt ev lite vatten om den känns tjock. Pensla bären i omgångar tills de blir glansiga. Garnera överst med en hel jordgubbe. Godast att äta samma dag.

Av Marianne Liljenberg
Foto: Olof Abrahamsson

Baka mer med smördeg – chokladcroissanter. Klicka HÄR

LÄS OCKSÅ

(49)
(0)

Annons

Annons

Annons


allasbutik

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…