Annons
Annons


Härlig jordgubbspaj med smultopp

Det smakar sommar! Säsongens jordgubbar i härlig paj toppad med smultäcke av havregryn och kokos. Servera med en klick vispad grädde eller vaniljsås.

Generöst med jordgubbar under härligt smultäcke.

Jordgubbspaj med smultopp

ca 6 bitar
Tid: 45 min

Botten:
3 dl vetemjöl
1 dl socker
1 tsk bakpulver
150 g smör

Fyllning:
1–1 1/2 liter jordgubbar
1 klyftad persika
2 msk socker
2 msk potatismjöl

Annons

Smul:
75 g kallt smör
1 dl vetemjöl
1/2 dl havregryn
1/2 dl kokosflingor
2–3 msk socker
ev mandelspån

1. Botten: Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Smält smöret och blanda med resten. Tryck ut massan i en form med löstagbar kant, ca 20 cm i diam, en bit upp mot kanten. Tips! Eller använd en pajform utan löstagbar kant och servera direkt ur formen. Förgrädda i 175° ca 10 min.

2. Fyllning: Dela jordgubbarna och lägg i pajskalet tillsammans med persikan. Blanda socker och potatismjöl och strö över.

3. Blanda smör, vetemjöl, havregryn, kokos och socker. Strö smulorna över pajen, toppa ev med mandelspån.

4. Grädda i 175°, 30–35 min. Servera med vispad grädde eller vaniljsås.

Av Marianne Liljenberg
Foto: Pontus Ferneman

Prova också: Festliga jordgubbsflarn

LÄS OCKSÅ

(1)
(0)

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…