Annons
Annons


Maffig jordgubbstårta med vit choklad

Det smakar sommar! Lättbakad tårta med härlig fyllning av jordgubbar i krämigaste form. Varva med vispad grädde i tre lager och hyvla över vit choklad. Garanterad succé!

Lättbakad och makalöst mumsig jordgubbstårta!

Jordgubbstårta med vit choklad

8–10 bitar
Tid: ca 1 tim

Botten:
3 ägg
2 dl socker
3 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
ca 1/2 dl hett vatten

Fyllning & garnering:
ca 5–6 dl vispgrädde
1 liter jordgubbar (500 g)
1 dl jordgubbssaft (utspädd men stark)
1–2 msk socker
2 tsk potatismjöl
50–75 g vit choklad

Annons

1. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker, rör ner försiktigt till en jämn smet. Rör till sist ner vattnet.

2. Häll smeten i en smord och bröad form 22–23 cm i diam. Grädda i 180° ca 25–30 min. Prova med sticka och låt svalna något innan den stjälps upp.

3. Vispa grädden. Skiva jordgubbarna (spar några till garnering) och sjud med saft och socker. Tillsätt potatismjölet lite i taget tills det blir lagom simmigt. Koka upp till första bubblan. Låt svalna.

4. Dela kakan i tre delar, fördela jordgubbskräm och vispad grädde emellan. Spritsa gräddtoppar ovanpå och garnera med färska bär. Mjukgör försiktigt chokladen i mikron. Hyvla vit choklad över.

Av Marianne Liljenberg
Foto: Pontus Ferneman

Prova också: Jordgubbstårta på fiffigt vis

LÄS OCKSÅ

(0)
(0)

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…