Annons
Annons


Jordgubbstårta på fiffigt vis

Förvandla en vanlig rulltårta till en härlig sommartårta. Rulla in grädde och bitar av bär, dekorera – klart på ett kick.

Servera i generösa bitar.

Servera i generösa bitar.

Snabb jordgubbstårta

8–10 bitar
Tid: ca 35 min

3 ägg
1 1/2 dl socker
3/4 dl potatismjöl
1 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
3 + 1 1/2 dl vispgrädde
ev ca 1 msk vaniljsås mix (kallrörd)
1 1/2 dl jordgubbssylt
1–1 1/2 liter jordgubbar

Annons

1. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl med bakpulver. Sikta ner blandningen i smeten under försiktig omrörning.

2. Häll upp smeten på en bakpappersklädd plåt och bred ut jämnt. Grädda i 250° i 5–7 min. Ta ut och stjälp upp på sockrat bakplåtspapper. Dra försiktigt av papperet den gräddats på, lägg över en fuktig handduk och låt svalna.

3. Vispa 3 dl grädde, blanda ev ner lite vaniljsåspulver för stadga och för lite vaniljsmak. Bred på ett tunt lager jordgubbssylt och vaniljgrädde och strö över skivade jordgubbar. Rulla ihop med hjälp av papperet, låt ligga hoprullad i kyl en stund.

4. Garnera med vispad grädde och jordgubbar.

Av Marianne Liljenberg
Foto: Pontus Ferneman

Prova rulltårta med kolasås. Klicka HÄR

LÄS OCKSÅ

(20)
(1)

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…