Annons
Annons

Annons

Lätta julbaket – spröda kanelstjärnor

Så gott och superenkelt! Baka spröda kanelstjärnor och njut av julbaket direkt. En sats räcker till 40 kakor.

Fikamums med få ingredienser.

Fikamums med få ingredienser.

Kanelstjärnor

40 st
Tid: 1 tim

ca 4 dl vetemjöl
1 dl majsena majsstärkelse
1 1/2 dl florsocker
200 g kallt smör

Garnering:
ägg till pensling
kanel
socker

1. Arbeta snabbt samman degen i en matberedare, bara tills degen precis går ihop. Linda in degen i plastfolie, låt ligga i kyl ca 30 min.

2. Kavla degen i omgångar med hjälp av vetemjöl till en platta, ca 2 mm tjock. Gör en provkaka för att se om den håller formen. Om inte, arbeta in ytterligare 2–4 msk vetemjöl.

3. Ta ut stjärnor med pepparkaksmått, gärna i olika storlekar men grädda varje storlek för sig. Lägg dem på bakpappersklädda plåtar. Pensla dem med lätt uppvispat ägg, strö över kanel och socker.

4. Grädda i 200° i 5–7 min.

Av Marianne Liljenberg
Foto: Pontus Ferneman

Prova också: Julsnitt med pepparkakssmak

LÄS OCKSÅ

(18)
(2)

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…