Annons
Annons


Lättfixad juldessert med rostade nötter och lingon

Fixa juldesserten på ett kick! Mixen av nötter och krossade chokladkakor är supergott med kolasåsen. Toppengott serverat i glas.

Försvinnande gott!

Försvinnande gott!

Rostade nötter med lingon och kolasås

8 mindre port
Tid: 20 min

8 chokladcookies
ca 150 g blandade nötter, t ex pekan, valnötter, cashew, hasselnötter
smör till stekning
1 tsk stött kardemumma
1 tsk kanel
2 msk socker
2 dl lingon
2 msk socker
1 burk karamelliserad mjölk à 397 g

Annons

Garnering:
ev mynta

Till servering:
vispad grädde eller vaniljglass

1. Krossa chokladkakorna grovt och lägg dem i portionsglas. Rosta nötterna med en klick smör i en stekpanna med kryddor och socker tills de får lite färg. Passa noga! Låt svalna.

2. Fördela nötterna över kaksmulet i glasen. Rör ihop lingon och socker, låt stå tills det börjar safta sig.

3. Vispa upp den karamelliserade mjölken och fördela över kaksmulet, strö över lingon och toppa med lite av den karamelliserade mjölken. Garnera ev med mynta. Servera med grädde eller glass.

Av Marianne Liljenberg
Foto: Olof Abrahamsson

Prova också: Lingoncheesecake

LÄS OCKSÅ

(0)
(1)

Annons

Annons

Annons


allasbutik

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…