Annons
Annons


Julens härligaste dessert

Smarrigt krämigt med vanilj och kardemumma toppat med syrlig hallonsås. Perfekt av avslutning på julmiddagen. Lättgjort och supergott – dessutom glutenfritt.

Makalöst mumsigt!

Makalöst mumsigt!

Julkryddad pannacotta

ca 6 port
Tid: ca 20 min + tid i kyl

1/2 tsk kardemummakärnor
2 dl vispgrädde
2 kanelstänger
3/4 dl socker
1–2 tsk vaniljsocker
2 gelatinblad
3 dl rysk yoghurt el liknande

Annons

Hallonsås:
225 g halvfrysta hallon
2–4 msk socker
1–3 tsk pressad citronsaft
citronmeliss

1. Stöt kardemummakärnorna grovt. Sjud upp grädde med kryddorna, socker och vaniljsocker, dra kastrullen från värmen, låt stå och dra under lock ca 15 min. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i minst 5 min.
2. Sila från kryddorna. Hetta upp ca 1/2 dl av kryddgrädden, lägg i urkramade gelatinblad och rör om försiktigt tills de har smält. Tillsätt resterande avsvalnade kryddgrädde och blanda i yoghurten.
3. Häll upp i vackra glas. Ställ i kyl för att stelna i minst fyra timmar.
4. Mixa hallonen med socker, smaka av med citronsaft. Skeda över hallonsåsen strax före servering. Garnera med citronmeliss.

Av Marianne Liljenberg
Foto: Pontus Ferneman

Suger på fler juldesserter? Klicka HÄR

LÄS OCKSÅ

(26)
(4)

Annons

Annons

Annons


allasbutik

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…