Annons
Annons


Toppgoda julmuffins!

Överraska med snabbakade godingar till julfikat! Läcker fyllning och frostig topping med näpna bär gör dem till något alldeles extra.

Suveräna muffins. Fyll dem med bär eller choklad.

Suveräna muffins. Fyll dem med bär eller choklad.

Julmuffins

Antal: 15
Tid: 55 min

115 g mjukt smör
11/4 dl socker
2 ägg
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 msk mjölk

Förslag på fyllning:
12 hallon eller valfria kolor eller små rutor av choklad

Garnering:
1 dl vispgrädde
ca 75 g vit sockerpasta
ca 15 g röd sockerpasta
ca 50 g grön sockerpasta

Annons

1. Vispa smör och socker riktigt vitt och poröst. Rör ner äggen, ett i taget. Blanda vetemjöl med bakpulver och sikta ner i smeten omväxlande med mjölken.

2. Sätt stadiga muffinsformar i en muffinspåt (går bra utan plåt också, men formen blir extra fin med). Skeda smeten i formarna. Lägg ev i fyllning. Grädda i 175–180°, 13–15 min. Prova med sticka!

3. Låt muffinsen kallna. Vispa grädden och spritsa över muffinsen, jämna till så att de blir svagt rundade.

4. Kavla ut vit sockerpasta och ta med mått eller glas ut rundlar som täcker muffinsen. Lägg på dem. Rulla minikulor av den röda pastan. Kavla ut den gröna pastan och ta ut blad med mått eller skär ut med kniv.

5. Pensla lite kallt vatten på mitten av locken så fäster garneringen bättre. Garnera enligt bild eller efter egen fantasi.

Av Marianne Liljenberg
Foto: Pontus Ferneman

Prova också: Chokladmuffins med kolaglasyr

LÄS OCKSÅ

(0)
(0)

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…