Annons
Annons


Julparfait med mandel

Härlig mandelmassa ger fin julsmak till den här parfaiten. Servera med chokladsås och hallon. Efterlängtat gott efter en delikat julmiddag.

Bjud på härlig juldessert.

Bjud på härlig juldessert.

Parfait med mandelmassa

ca 8 port
Tid: ca 30 min + tid i frys

1 vaniljstång
1 dl + 6 1/2 dl vispgrädde
8 äggulor
1 3/4 dl florsocker
150 g mandelmassa (gärna med 60 % mandel)
ca 125 g hallon

Chokladsås:
3/4 dl kakao
3/4 dl socker
1 dl vatten
50 g hackad mörk choklad
hallon
ev mynta

1. Snitta vaniljstången och skrapa ut fröna, lägg i en kastrull med vaniljstången och 1 dl grädde. Koka upp under omrörning. Låt svalna.

2. Vispa äggulor och florsocker till en tjock kräm. Ta upp vaniljstången, häll vaniljgrädden i äggvispet. Vispa grädden fluffig och vänd ner i äggvispet.

3. I en bakpapperstäckt form med löstagbar kant, 22–23 cm i diam, varvas parfait, riven mandelmassa och hallon. Frys minst 4 tim.

4. I en kastrull blandas siktad kakao, socker och vatten. Koka upp under omrörning. Dra kastrullen från värmen, rör ner mörk choklad tills allt smält. Låt svalna och rör då och då. Servera såsen och extra hallon till. Garnera ev med mynta.

AV MARIANNE LILJENBERG
FOTO: OLOF ABRAHAMSSON

Fixa fler juldesserter. Klicka HÄR

LÄS OCKSÅ

(0)
(1)

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…