Annons
Annons


Baka fina julstjärnor med sylt

Spröda stjärnor med en klick sylt i mitten ger julstämning direkt. Kavla, sporra och vik – prova, det är enklare än du tror.

Sporra så blir kanterna extra fina.

Sporra så blir kanterna extra fina.

Julstjärnor

35 at
1 tim + tid i kyl

4 1/4 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
125 g smör
1 1/2 dl vispgrädde
1 dl rödvinbärsgelé eller fast röd sylt/marmelad

Garnering:
florsocker

1. Blanda mjöl med bakpulver och nyp ihop med smöret. Blanda i lätt vispad grädde och få snabbt ihop till en deg. Linda in degen i plastfolie, låt ligga 2–3 tim i kyl.
2. Dela degen och kavla ut degbitarna till en rektangel, ca 2 mm tjock. Sporra ut kvadrater ca 7×7 cm. Lägg dem på bakpappersklädda plåtar. Sporra varje bit från hörnen in mot mitten men lämna en yta öppen i mitten för marmelad, sylt eller gelé.
3. Lägg en liten klick i mitten på varje kvadrat. Vik in varannan flik mot mitten, tryck till lätt.
4. Grädda stjärnorna i 200° i 8–10 min. Låt svalna något, sikta över florsocker.

Annons

Av Marianne Liljenberg
Foto: Pontus Ferneman

Prova också: Dubbelgott – hjärtan med chokladfyllning

LÄS OCKSÅ

(0)
(0)

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…