Annons
Annons


Kalasvåfflor med fruktsallad

Frasigt och gott med fruktig topping. Perfekt att fira våffeldagen med!

Frasigt och gott med fruktig topping. Perfekt sätt att fira våffeldagen!

6–8 st

100 g smör
3 dl vetemjöl
1 krm salt
1–2 tsk bakpulver
1 dl vispgrädde
3 dl mjölk

Fruktsallad:
2 blodapelsiner
100 g kärnfria druvor
1–2 bananer
2 sharonfrukter
1/2 msk flytande honung
saft av 1/2 citron

Annons

Till servering:
rysk yoghurt
hackade rostade nötter
ev smält choklad

1. Smält smöret och låt det svalna.
2. Blanda mjöl, salt, bakpulver, grädden och hälften av den kalla mjölken till en jämn smet. Tillsätt resten av mjölken och blanda i det avsvalnade smöret.
3. Smörj järnet första gången, häll i smet och grädda tills våfflorna blir gyllengula. Låt svalna på galler om de inte äts genast.
4. Skär skalet från apelsinerna och skär ut skinnfria klyftor. Dela druvorna, skiva bananen och klyfta sharonfrukterna. Blanda allt.
5. Ringla över honung och tillsätt citronsaft, blanda och låt stå en stund.
6. Servera våfflorna med fruktsalladen och en klick yoghurt. Toppa med rostade nötter. (Rosta i en torr panna, men passa noga!) Ringla ev över smält choklad.

Av Marianne Liljenberg
Foto: Olof Abrahamsson

LÄS OCKSÅ

(0)
(0)

Annons

Annons

Annons


allasbutik

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…