Annons
Annons


Ulrikas hälsogoda påskmat – kalkon med getostpäron

Päron gratinerade med gestost, stekt kalkon och mango chutney-kräm. Kostrådgivare Ulrika Davidsson bjuder på suverän påskmat. Passar perfekt när du vill laga hälsogott med guldkant.

Kalkon med getostgratinerade päron

4 port
30 min
677 kcal per port

600 g kalkonfilé
salt, svartpeppar
1 tsk smör
1 krm oregano
1 palsternacka
1 stor morot
1 rödlök
1 squash
1 vitlöksklyfta
1 msk olivolja
salt, peppar
1/2 msk hackad färsk rosmarin

Annons

Chèvrepäron:
2 päron
salt, svartpeppar
150 g chèvre (getost)
1 msk flytande honung
1 krm torkad oregano
100 g pistaschmandel
lite färska rosmarinkvistar

Mango chutney-kräm:
1 1/2 dl crème fraiche
1/2 dl mango chutney
1 krm oregano
salt, svartpeppar

1. Skiva päronen och lägg på plåt. Strö över salt och peppar. Skiva osten och lägg ovanpå, ringla över honung. Strö på oregano, hackad pistaschmandel och rosmarin. Grädda i 200° ca 20 min.
2. Blanda alla ingredienser till mango chutney-krämen och ställ kallt. Skär kalkonen i tunna skivor, 1 cm. Salta och peppra. Stek dem i smör ca 
5 min per sida. Strö på oregano och håll varmt.
3. Skala palsternacka, morot och rödlök. Skär alla grönsaker i stavar. Skala och finhacka vitlöken. Hetta upp en stekpanna med olja, bryn alla grönsaker några min runt om. Strö på salt, peppar och rosmarin.
4. Lägg grönsakerna på ett fat och lägg på kalkonskivor. Servera med chèvrepäron och mango chutney-kräm.

Av Ulrika Davidsson
Foto: Malte Danielsson

Prova också: Ulrikas ostfyllda getostfilé

Vill du gå Ulrikas Kickstart kurs online? Färdiga menyplaner och inköpslisor! Enkla och goda recept! Klicka här för att läsa mer!

LÄS OCKSÅ

(14)
(0)


Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…