Annons
Annons


Kan fettet ersättas av kesella i lussebullarna?

lussebullar

 

Jag hittar ingen uppgift om hur mycket kesella som ska användas i ett vanligt recept på lussekatter. I mitt recept ingår 150 g smör och man brukar väl kunna minska på fettet, när kesella används. Hur mycket ska läggas till och dras ifrån?

Annons

Emma

Elisabeth svarar:

Det beror på hur stor sats du tänker göra. Jag förmodar att ditt recept är på 5 dl degvätska. Då brukar det vara ungefär 250 g kesella och fettmängden kan då minskas med 50 g, så att det blir 100 g smör i din deg i stället.

Du behöver säkert tillsätta lite mer mjöl till degen så att den inte blir för kladdig. Prova dig fram med 1–2 dl extra vetemjöl.

Kesella gör saffransbrödet blir extra saftigt. Vill du ha ett lättare och porösare saffransbröd kan du även tillsätta ett uppvispat ägg i degen.

 

LÄS OCKSÅ

(0)
(0)

Annons

Annons

Annons


allasbutik

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…