Annons
Annons

Annons

Kan jag baka med stora frukostägg?

agg_i_kartong

Jag ska baka en tårtbotten men har bara stora frukostägg hemma. Kan jag använda dem eller blir det för mycket ägg då? Det står 4 ägg i receptet och man ska vispa dem med 2 dl socker.
Inger

Om inget annat anges utgår professionella receptmakare alltid från medelstora ägg, det vill säga de som är märkta med M på kartongen och väger mellan 53 och 63 gram. Väljer man att använda större ägg, typ frukostägg som brukar ha en vikt runt 70 gram, kan bakningsresultatet bli annorlunda. I ditt fall skulle jag öka mängden socker och vetemjöl med 1–2 matskedar.

Om läget är tvärtom, om man bara har små ägg hemma, kan det vara lämpligt att öka med ett extra litet ägg i receptet.

Läs också:

Lättbakad bärtårta

Supertipset: Därför ska du alltid koka ägg med citron!

Älskade ägg – 5 goda och mättande frukostar!

LÄS OCKSÅ

(0)
(0)

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…