Annons
Annons


Kan jag byta ut mascarponeosten?

mascarponeost

Vilka alternativ finns till mascarpone? Enligt receptet ska den användas i en dessert och varvas med bär och kaksmulor.
ES

Elisabeth svarar:
Mascarpone är en klassisk italiensk färskost med hög fetthalt, ca 35 procent. För att efterlikna den krämiga konsistensen är det bästa en fet naturell färskost. Blanda den gärna med lite vanlig crème fraiche eller vispad grädde. Då blir smaken gräddig med en lätt syra.

Annons

Ett lite djärvare men jättegott alternativ är turkisk yoghurt. För att få en mindre syrlig smak kan en gnutta flytande honung eller vaniljsocker tillsättas.

Förutom i den berömda italienska desserten tiramisu används mascarpone till matlagning, bakverk och färsk frukt.

 

 

LÄS OCKSÅ

(0)
(0)

Annons

Annons

Annons


allasbutik

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…