Annons
Annons


Kan jag koka fryst kött?

Fryst kött.

 

Måste jag tina kött innan det ska kokas? Vi har en del kokkött av både nöt och älg i frysen, men jag glömmer alltid att ta fram och tina det.
Rebecca H
Elisabeth svarar:
Det fungerar bra att lägga fryst kött direkt i kokande vatten, men det tar förstås längre tid att få färdigt. Räkna med minst ca 30 minuters extra koktid. Använd gärna termometer för att se när köttet är klart. Den går som regel att sticka in i köttet efter ungefär 30–40 minuter. Nötkött är färdigkokt vid en innertemperatur av 82–85°, älg vid ca 65°.

Annons

Om köttet ska tinas före tillagning görs det i kylskåp för bästa resultat.

Läs också:

Fler frågor och svar om mat och bak

Skicka in en fråga om mat eller bak

 

LÄS OCKSÅ

(0)
(0)


Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…